Zesjarig Iers jongetje beklimt de berg Toubkbal in Marokko

marokko
0
15 nov '18
De zesjarige Joshua Davison slaagde erin de top te bereiken van de hoogste berg in Marokko.

Joshua is hiermee de jongste persoon die ooit de top bereikte van de berg Toukbal. De berg loopt op tot 4.167 meter en is daarmee de hoogste berg in Noord-Afrika. En hij deed dit niet onder de makkelijkste omstandigheden, want heeft het in die regio flink geneeuwd.

Vergezeld door zijn moeder Lyndsey en haar partner Lucky Flynn klom het trio naar de top. De beklimming duurde twee dagen. De moeder van Joshua vertelde over dit avontuur aan de Ierse pers.

De eerste dag klommen ze tot 3000 meter hoogte, waarna ze de nacht door brachten in een opgeslagen kamp. De tweede dag klommen ze in zes uur tijd naar de top.  De moeder van Joshua zei: "Ik moest Joshua blijven vragen om langzamer te gaan, zodat ik het kon bijhouden".

De familie is momenteel bezig met het indienen van de gegevens voor opname in het Guinness Book Of Records. Dit is niet het eerste record van de jonge bergbeklimmer, hij was al de jongste persoon die de hoogste berg van Ierland, Carrauntoohil, beklommen had.

Volgend jaar hoopt hij nog een record te vestigen als de jongste persoon die de Kilimanjaro beklimt, om geld in te zamelen voor de Make-A-Wish Foundation.

© Redactie 2018
marokko
toubkal
beklimming
iers
jongen
guinessbookofrecords
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?