'Nog geen repatriëring Rohingya naar Myanmar'

buitenland
0
15 nov '18
De repatriëring van Rohingya-moslims naar Myanmar begint niet zoals gepland op donderdag, zeggen twee bronnen woensdag tegen persbureau Reuters.

Bangladesh was begonnen met de voorbereidingen om de ​​eerste Rohingya-moslims naar Myanmar terug te brengen, in overeenstemming met het plan waarover de twee regeringen in oktober overeenstemming hadden bereikt.

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties en hulporganisaties keerden zich echter tegen de plannen. De organisaties zijn bang zijn voor de veiligheid van de Rohingya in Myanmar.

Donderdag waarschijnlijk aankondiging

Bangladesh beloofde niemand te dwingen terug te gaan en heeft de Hoge Commissaris voor de vluchtelingen gevraagd er zeker van te zijn dat degenen die op de lijst staan om terug te keren, dat ook echt willen. "Het gebeurt niet morgen want niemand wil teruggaan", zei een van de bronnen.

De bronnen, die op voorwaarde van anonimiteit spraken vanwege de gevoeligheid van de zaak, zeiden dat een officiële aankondiging van de regering van Bangladesh waarschijnlijk donderdag zal komen.

De repatriëring van een eerste groep van 2200 vluchtelingen zou officieel donderdag beginnen en ambtenaren in Myanmar hadden gezegd dat ze er klaar voor waren.

© ANP 2018
rohingya
myanmar
repatriering
bangladesh
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi