Casablanca: Hoger beroep van Hirak-gedetineerden gestart

marokko
8
15 nov '18
Het hoger beroep van de Hirak-gedetineerden is gisteren van start gegaan.

Het hoger beroep van Nasser Zefzafi en zijn metgezellen van de volksbeweging Hirak begon woensdag 14 november in Casablanca, vijf maanden na hun veroordelingen, bericht H24Info.

"Ik zweer Hirak niet te verraden" scandeerden de beklaagden en hun families tijdens de eerste hoorzitting bij het Hof van Beroep in Casablanca. Ongeveer 53 leden van de Hirak waren in juni samen veroordeeld in Casablanca na een proces die nauwlettend werd gevolgd door de media en verdedigers van mensenrechten.

Aan 11 van hen werd eind augustus gratie verleend door Koning Mohammed VI. Op woensdag werden de overige 42 beklaagden beurtelings voor de rechters opgeroepen. Ze waren allemaal gearresteerd in de provincie Al Hoceima tussen mei en juni 2017, en overgebracht naar Casablanca waar ze gevangen worden gehouden.

Mohamed Ait Bennacer, één van de advocaten van het verdedingsteam, zei woensdag dat hij "pessimistisch" was over de beroepsprocedure en betreurde "het ontbreken van positieve signalen".

Mohamed Karout, één van de advocaten die de Staat vertegenwoordigt, rechtvaardigde van zijn kant de vonnissen die in eerste instantie waren uitgesproken door "materiële schade en verwondingen van veiligheidsagenten" tijdens de demonstraties. Aan het begin van het beroepsproces, vroeg een van de Hirak-gedetineerden, veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, de voorzitter van de rechtbank om "een eerlijk proces te garanderen", terwijl hij de "beschuldigingen van separatisme" verwierp.

© Redactie 2018
marokko
hirak
hogerberoep
casablanca
gestart
zefzafi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi