El Othmani: 'Marokko heeft vooruitgang geboekt in de verkeersveiligheid'

buitenland
0
15 nov '18
Ondanks dat er vooruitgang is geboekt, is Marokko er nog lang niet.
Regeringshoofd Saad Eddine El Othmani heeft gezegd dat Marokko de afgelopen jaren relatief veel vooruitgang heeft geboekt op het gebied van verkeersveiligheid. Hij zei dit op het eerste Afrikaanse Verkeersveiligheidsforum, dat op dinsdag 13 november werd gehouden in Marrakech,.

El Othmani zei dat Marokko samen wil werken met Afrikaanse partners om uitdagingen op het gebied van verkeersveiligheid aan te pakken, bericht Moroccoworldnews. Hoewel Marokko vooruitgang heeft geboekt, zei hij, wil het land veiliger reizen verzekeren voor zijn burgers.

El Othmani zei dat Marokko klaar is om zijn ervaring op het gebied van verkeersveiligheid te delen. Verkeersveiligheid is een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling en een echte uitdaging voor Afrika.

El Othmani noemde verbetering van de verkeersveiligheid een topprioriteit voor de overheid. Hij citeerde statistieken die aantonen dat Afrikaanse landen een hoog aantal verkeersdoden heeft, 26,6 per 100.000 personen per jaar, vergeleken met 6 per 100.000 in Europa.

"Afrika moet zijn mensen redden van zulke rampzalige resultaten", zei hij.
© Redactie 2018
marokko
othmani
verkeersveiligheid
vooruitgang
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
caf
rsb
ongeluk
auto
terrorisme
duitsland
onderwijs
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech