El Othmani: 'Marokko heeft vooruitgang geboekt in de verkeersveiligheid'

buitenland
0
15 nov '18
Ondanks dat er vooruitgang is geboekt, is Marokko er nog lang niet.
Regeringshoofd Saad Eddine El Othmani heeft gezegd dat Marokko de afgelopen jaren relatief veel vooruitgang heeft geboekt op het gebied van verkeersveiligheid. Hij zei dit op het eerste Afrikaanse Verkeersveiligheidsforum, dat op dinsdag 13 november werd gehouden in Marrakech,.

El Othmani zei dat Marokko samen wil werken met Afrikaanse partners om uitdagingen op het gebied van verkeersveiligheid aan te pakken, bericht Moroccoworldnews. Hoewel Marokko vooruitgang heeft geboekt, zei hij, wil het land veiliger reizen verzekeren voor zijn burgers.

El Othmani zei dat Marokko klaar is om zijn ervaring op het gebied van verkeersveiligheid te delen. Verkeersveiligheid is een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling en een echte uitdaging voor Afrika.

El Othmani noemde verbetering van de verkeersveiligheid een topprioriteit voor de overheid. Hij citeerde statistieken die aantonen dat Afrikaanse landen een hoog aantal verkeersdoden heeft, 26,6 per 100.000 personen per jaar, vergeleken met 6 per 100.000 in Europa.

"Afrika moet zijn mensen redden van zulke rampzalige resultaten", zei hij.
© Redactie 2018
marokko
othmani
verkeersveiligheid
vooruitgang
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
mohammedvi
real madrid
golaso
douane
brexit
massahysterie
gemeenteraad
felipevi
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten