Tweede Kamer keurt ontwerpbegrotingswet 2019 goed

marokko
2
16 nov '18
De Marokkaanse Tweede Kamer nam bij meerderheid van stemmen de ontwerpbegrotingswet 2019 aan, tijdens een plenaire zitting op vrijdag.

De ontwerpbegrotingswet (PLF 2019) werd goedgekeurd door 189 parlementsleden en door 93 anderen afgewezen. Eerder op de dag keurde het Eerste Kamer van het Parlement het tweede deel van PLF 2019 goed met 189 stemmen voor en 92 tegen.

De PLF 2019 verwacht een groeipercentage van 3,2%, een inflatie van minder dan 2% en een begrotingstekort van 3,3%. Het is ook van plan om de stabiliteit van het financiële evenwicht te waarborgen door het tekort op 3,3% te houden en niet verder te laten oplopen.

PLF 2019, opgesteld in overeenstemming met de Hoge Koninklijke Richtlijnen, is gestructureerd rond vier hoofdlijnen die als doel hebben prioriteit te geven aan sociaal beleid, met name op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid, en om particuliere investeringen te stimuleren door de snelle goedkeuring van nieuwe investeringen, de uitvoering van de hervorming van de regionale investeringscentra, de verbetering van het bedrijfsklimaat en steun aan bedrijven, met name het MKB (midden- en kleinbedrijf).

De PLF 2019 besteedt een budget van 68 miljard dirham aan de onderwijssector, waaronder 2,1 miljard dirham voor het Tayssir-programma. Het Tayssir-programma biedt financiële ondersteuning aan arme gezinnen met schoolgaande kinderen.

Daarnaast is een budget van 28 miljard dirham gereserveerd voor de gezondheidssector, waaronder 7 miljard in de vorm van toezeggingen voor de bouw en uitrusting van de Universitaire Ziekenhuiscentra (CHU) van Rabat, Tanger, Agadir, Marrakech en Oujda.

© Redactie 2018
marokko
begrotingswet
goedgekeurd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi