Marrakech: Dar Si Saïd op de nationale culturele erfgoedlijst

buitenland
0
17 nov 10:02
Het ministerie van Cultuur en Communicatie is bezig met de inventarisatie en registratie van het Marokkaanse culturel erfgoed.
Het ministerie van Cultuur en Communicatie is begonnen met de classificatie en registratie van verschillende historische monumenten en locaties waar rotstekeningen zijn gevonden. Deze zullen worden toegevoegd aan de nationale culturele erfgoedlijst, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

In deze context is het ministerie reeds overgegaan tot de toevoeging van de Targha-moskee, gelegen in Tizgane (provincie Chefchaouen), op de nationale erfgoedlijst, geeft het ministerie aan in een verklaring.

Het ministerie is ook begonnen met het nemen van de nodige administratieve en wettelijke maatregelen voor de toevoeging van Dar Si Said (museum) in Marrakech op de nationale culturele erfgoedlijst. Locaties waar rotstekeningen zijn gevonden in de provincies Guelmim en Assa-Zag zullen ook worden toegevoegd aan de lijst.

Het ministerie inventariseert alle componenten van het Marokkaanse cultureel erfgoed in zijn tastbare en ontastbare aspecten, over het hele nationale grondgebied, door veldmissies uit te zenden in overeenstemming met een vooraf vastgesteld jaarprogramma.
© Redactie 2018
marokko
marrakech
darsisaid
nationale
erfgoedlijst
cultureel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
staatsliedenbuurt
migratie
toeristen
belgie
adila
imlil
caf
liquidaties
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam