Stijging van het aantal Italiaanse toeristen in Marokko

buitenland
1
18 nov '18
Italiaanse toeristen geven in een onderzoek aan tevreden of zeer tevreden te zijn over hun ervaringen in Marokko
Marokko trekt steeds meer toeristen aan. Het Koninkrijk is een favoriete bestemming van internationale reizigers, vooral Europeanen die om de nabijheid massaal naar Marokko trekken, bericht het dagblad Aujourd'hui le Maroc.

Vanuit Europa, een belangrijkste markt voor het Marokkaanse toerisme, is de instroom van toeristen de afgelopen jaren blijven groeien . Hoewel Frankrijk en Spanje ongeveer de helft van de buitenlandse toeristen op het nationale grondgebied leveren, beginnen sommige andere  markten op te vallen.

Het Koninkrijk verwelkomde, tussen januari en september 2018, ongeveer 374.966 Italiaanse toeristen, een stijging van 14%. Deze trend, die steeds meer wordt gevoeld, bekroont de inspanningen van het Nationaal Bureau voor Toerisme (ONMT) op internationaal niveau in het algemeen en in Italië in het bijzonder. Verschillende acties zijn ondernomen om buitenlandse toeristen kennis te laten maken met het land Marokko en zijn speciale toeristische en culturele kenmerken.

Er werd een onderzoek voor deze markt ontwikkeld, om de toeristische trend van Italiaanse bezoekers naar Marokko te onderzoeken en hun verwachtingen te begrijpen. Het onderzoek laat zien dat 64% van de Italiaanse toeristen zegt tevreden of zeer tevreden te zijn over hun ervaringen in Marokko.

De belangrijkste redenen voor het kiezen van Marokko als reisbestemming onder Italianen zijn het klimaat (65%) en de kosten van reizen (30%). Er moet echter nog veel worden gedaan om meer Italiaanse toeristen naar Marokko te lokken. Tot slot vertegenwoordigden deze bezoekers gemiddeld slechts 4% van de buitenlandse toeristenaantallen in Marokko in 2017. Deze aankomsten, volgens het ONMT, zijn erg onregelmatig in termen van seizoensinvloeden. Twee pieken werden waargenomen in 2017, in december en juli.
© Redactie 2018
marokko
toerisme
italianen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
rsb
caf
terrorisme
auto
onderwijs
ov
ongeluk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech