Koude novemberweek op komst in Nederland

algemeen
2
19 nov '18
Met een noordoostelijke wind wordt komende dagen koude lucht uit Rusland aangevoerd.
Gisteren scheen de zon op veel plaatsen nog volop, maar vanaf vandaag is er veel meer bewolking. Vanaf dinsdag wordt het daarbij niet warmer dan 3-6 graden. Geleidelijk neemt de kans op lichte neerslag toe. Dinsdagavond valt op sommige plaatsen de eerste smeltende sneeuw van dit najaar. Door de gure wind voelt het waterkoud aan en ligt de gevoelstemperatuur onder het vriespunt.

Grijs en kans op sneeuw

Komende dagen wordt vanuit Duitsland steeds meer bewolking aangevoerd. De zon zien we nog slechts af en toe. Uit de bewolking kan soms een beetje neerslag vallen. Vandaag wordt het nog 5-8 graden, maar dinsdag is het slechts een graad of 4. Normaal is het 7-9 graden. Door de matige tot krachtige (noord)oostenwind voelt het ronduit guur aan. Dinsdag ligt de gevoelstemperatuur rond -2 graden.

Dinsdag is het een groot deel van de dag droog. Aan het einde van de de dag neemt de neerslagkans toe en dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is kans op natte sneeuw. Zoals het er nu voorstaat is de kans op natte sneeuw het grootst in het oosten en noorden van het land. Bij temperaturen rond of net onder het vriespunt kan de sneeuw in de nacht zeer lokaal even blijven liggen en is kans op gladheid.

Woensdag start de dag lokaal nog met lichte winterse neerslag. Later op de dag is het overal droog met af en toe zon. Het wordt 4 graden in het noorden tot 6 in het zuiden en er waait een meest matige oostenwind.

Echte winterkou bereikt Nederland niet

De echte winterkou bereikt Nederland voorlopig niet. Donderdag en vrijdag lijken droge dagen te worden met een mix van wolken en zon. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 5 en in de nachten vriest het op veel plaatsen licht.
© ANP 2018
nederland
koud
novemberweek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
rsb
caf
terrorisme
auto
onderwijs
ov
ongeluk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech