BREAKING: 'Spanje stelt co-organisatie WK 2030 voor aan Marokko'

marokko
10
19 nov '18
Volgens het vooraanstaande El Pais kwam de Spaanse premier vandaag met een wel heel aanlokkelijk voorstel op de proppen, de minister-president is sinds vandaag in Rabat voor een officieel bezoek.

Als het aan Spanje ligt dan slaat men de handen ineen om samen met Marokko de organisatie van het WK van 2030 toebedeeld te krijgen, aldus El Pais. De verantwoordelijk minister-president voor dit voornemen is Pedro Sánchez. Hij zou dit vanmiddag in Rabat aan de Marokkaanse premier Saad-Eddine El Othmani hebben voorgesteld en volgens de laatste berichtgeving zou men vanuit Marokkaanse zijde niet onwelwillende tegenover een dergelijk partnership staan. 

Een revanche op de zoveelste teleurstelling, Marokko ving hiervoor vijf keer bot
Het verhaal is inmiddels alom bekend, Marokko en WK-organisatie vormen al jaren geen gelukkig huwelijk. Keer op keer grijpt men vanuit het Noord-Afrikaanse land net naast, zo ook afgelopen zomer. Waar deze vijfde poging om het flagship-brand van de FIFA binnen te krijgen aanvankelijk een eerlijke strijd leek, bleek tijdens de officiële stemming daags voor de aftrap van het WK van 2018 wel anders. Het concurrerende WK-bid van de VS, Canada en Mexico kon op véél meer steun rekenen waardoor #Morocco2026 zodoende weer bot ving.

Eerder probeerde men dus tevergeefs de organisatie van de edities van 1994, 1998, 2006, 2010 en ook 2026 te verzilveren. 

Photocredit: ESPN

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk 2030
fifa
bidding nation
hosting
pedro sanchez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?