VN verwelkomen staakt-het-vuren Houthi's

buitenland
0
19 nov '18
De VN-gezant voor Jemen verwelkomt de afkondiging van een staakt-het-vuren door de Houthi-rebellen.

De opstandelingen kondigden maandag aan te stoppen met drone- en raketaanvallen op Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en hun Jemenitische bondgenoten.

"De speciale gezant stemt in met de aankondiging van Ansarullah (Houthi's) en hoopt dat alle partijen terughoudend blijven, dat zal leiden tot de juiste omstandigheden voor overleg", liet Martin Griffiths via Twitter weten.

De stap van de Houthi's volgt op die van de Saudische coalitie om haar offensief op Hodeidah, de belangrijkste havenstad van Jemen, te staken.

Onderhandelingen

De VN-gezant Martin Griffiths probeert de vredesbesprekingen weer op gang te brengen nadat eerdere besprekingen in september mislukten omdat de Houthi's niet kwamen opdagen. Hij hoopt voor het einde van het jaar in Zweden te kunnen beginnen met onderhandelingen om overeenstemming te bereiken over vrede onder een overgangsregering.

In Jemen dreigen als gevolg van de oorlog 8,4 miljoen mensen van honger om te komen. Vooral door de belegering van Hodeidah is het voor hulporganisaties onmogelijk om hulpgoederen te brengen.

© ANP 2018
jemen
staakthetvuren
houthis
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi