Tiznit: Zoektocht naar 22 vermiste schipbreukelingen gaat door

marokko
0
19 nov '18
Drie passagiers wisten al zwemmend de kust te bereiken en de autoriteiten te waarschuwen.

De zoektocht naar de 22 vermisten migranten ging vandaag onverminderd door. Een missie die bemoeilijkt wordt als gevolg van de slechte weersomstandigheden. 
 
De boot sloeg gisteren om ter hoogte van de kust bij Aglou (provincie Tiznit). De autoriteiten werden gewaarschuwd door drie Marokkaanse burgers die deel uitmaakten van de passagiers van de boot en die in staat waren zwemmend het strand te bereiken. Alle noodzakelijke middelen, waaronder helikopters, werden gemobiliseerd voor de zoek- en reddingsoperatie, maar tot op heden is nog niemand gevonden. Men gaat er niet vanuit dat één van hen het heeft overleefd.

De 22 migranten (waaronder een zestienjarige) aan boord van de boot zijn oorspronkelijk afkomstig uit Anza, Taddart en Aourir ten noorden van Agadir. Ze waren opweg naar de Spaanse Canarische Eilanden, ongeveer 100 kilometer van de Marokkaanse kust. Een oversteek die hun het leven kostte.

Er is door de autoriteiten een onderzoek geopend om degenen die de illegale oversteek organiseerden te identificeren en te arresteren.

Photocredit: 2M.ma

© Redactie 2018
marokko
tiznit
aglou
boot
omgeslagen
migranten
vermist
zoektocht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?