Lanceringdatum observatiesatelliet Mohammed VI-B bekend

buitenland
36
19 nov '18
De Mohammed VI-B observatiesatelliet zal deze week gelanceerd worden.
De Mohammed VI-B observatiesatelliet zal in de nacht van dinsdag (20 nov) op woensdag (21 nov) middels een Vega-raket worden gelanceerd vanuit Kourou in Frans Guyana, heeft Arianespace aangekondigd. Dit is één jaar na de lancering van de Mohammed VI-A observatiesatelliet.

Deze tweede observatiesatelliet kan elke beweging op elk punt van de wereld lokaliseren. De satelliet kan ondanks de afstand van 36.000 km zeer precieze beelden overbrengen, in real time, alsof het slechts op 50 cm afstand is.

De Mohammed VI-B observatiesatelliet zal voornamelijk worden gebruikt voor het in kaart brengen van Marokko,  landmetingen, landbouwmonitoring, rampenpreventie en -beheer, monitoring van de evolutie van woestijnvorming, alsmede grens- en kustbewaking.

De twee satellieten Mohammed VI-A en Mohammed VI-B maken van Marokko het eerste buurland van Europa met een dergelijke technologie, die het mogelijk zal maken om accurate en nauwkeurige gegevens te verzamelen over de militaire installaties van Polisario, Algerije en Spanje. Op het niveau van het Afrikaanse continent wordt het Koninkrijk het derde land dat met deze technologieën wordt uitgerust, na Egypte en Zuid-Afrika

Het Marokkaanse station dat de satelliet zal beheren, ligt op een paar meter van de luchthaven van Rabat.
© Redactie 2018
marokko
lancering
observatiesatelliet
mohammedvi-b
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
caf
rsb
ongeluk
auto
terrorisme
duitsland
onderwijs
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech