Web mobiliseert zich na arrestatie van 2 straatmuzikanten in Casablanca

marokko
1
20 nov '18
De twee hangt mogelijk een behoorlijke straf boven het hoofd.

Na de aankondiging van de arrestatie van twee straatmuzikanten, genaamd Badr Mouataz en Mehdi Achataoui, tonen internetgebruikers hun verontwaardiging op social media. Ze zijn verontwaardigd over de straf die de twee mogelijk boven het hoofd hangt.

De twee straatmuzikanten zijn naar verluidt gearresteerd op dinsdag 13 november, aldus nieuwssite LeDesk.ma die aangeeft een kopie van de aanklacht te hebben ontvangen. De nieuwssite meldt dat de politie zou hebben opgetreden in toepassing van een beslissing van vorige maand, die de aanwezigheid van muzikanten op straat zou verbieden. Plaatselijke bewoners hebben regelmatig geklaagd over geluidsoverlast.

De twee straatmuzikanten weigerden te gehoorzamen toen ze werden weggestuurd en zouden "agressief" hebben gereageerd op de autoriteiten, waardoor een van hen werd verwond. De twee straatmuzikanten lopen het risico te worden vervolgd wegens "belediging en mishandelen van ambtenaren tijdens de uitvoering van hun taken". Voor het verwonden van ambtenaren kan, indien schuldig bevonden, een maximale gevangenisstraf van vijf jaar worden gegeven.

De kwestie van straatmuzikanten was vorig jaar een probleem door een verbod dat sommige muzikanten opgelegd kregen. De internetgebruikers pleiten voor een regeling zoals het in andere steden over de hele wereld bestaat om zowel de plaatselijke bevolking als de muzikanten en voorbijgangers tevreden te stellen.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
straatmuzikanten
arrestatie
web
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?