Meteoren bekend bij Marokkanen sinds de oudheid

marokko
1
21 nov '18
Er zijn drie rotstekeningen ontdekt in de provincie Essaouira.

Onderzoekers geloven dat de rotstekeningen in kwestie suggereren dat onze Marokkaanse voorouders al meteoren in de oudheid hadden gezien.

De bestudeerde rotstekeningen werden gevonden in het dorp Ida Oukazou, gelegen aan de westkant van de Hoge Atlas, in de provincie Essaouira, op een heuvelachtig en bergachtig terrein met een hoogte variërend van 800 tot 1.500 meter. Ze omvatten representaties van astronomische lichamen waarvan de vorm suggereert dat ze meteorieten zijn. Achter deze vondst zitten vijf Marokkaanse onderzoekers: Abderrahmane Ibhi, Fouad Khiri, Lahcen Ouknine, Abdelkhalek Lemjidi en El Mahfoud Asmahri.

"De drie bestudeerde rotstekeningen hebben concentrische cirkels die verbonden zijn met een groep van drie golvende lijnen die zich naar achteren uitstrekken en eruitzien als niets meer dan een rond object dat in de lucht vliegt en een pad achterlaat. Dit zijn de objecten die we voorstellen als meteoren", zei Abderrahmane Ibhi, één van de onderzoekers achter de ontdekking in een artikel op Meteornews.

De onderzoekers baseerden hun conclusie op de gelijkenis met gegraveerde voorwerpen die in het verleden in andere regio's zijn ontdekt.

Photocredit: Abderrahmane Ibhi

© Redactie 2018
marokko
essaouira
meteoren
rotstekeningen
oudheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?