Marokkaanse monteur voegt groeven toe in oude banden om ze er nieuw uit te laten zien

marokko
10
21 nov '18
Door versleten banden te bewerken alsof ze nieuw zijn, rijden o.a. bussen op levensgevaarlijke gebruikte banden.

Een video heeft een monteur verraden die een machine gebruikt om nieuwe groeven in een oude gladde busband te snijden, waardoor deze nieuw lijkt.
 De persoon die de video opnam, vroeg de monteur wat hij van plan was. De monteur zei dat op deze manier de bus beter zal remmen en 5000 dirham, de prijs van een nieuwe band, zal besparen. De monteur erkende zelfs dat dit illegaal was, maar hij stopte zijn wanpraktijken niet, bericht Moroccoworldnews.

De nieuw uitziende band is een poging om tijdens wegcontroles de autoriteiten te misleiden. Als hij werd betrapt, zei de monteur dat hij gewoon steekpenningen zou betalen en dat dat in Marokko vaker voorkomt. 
De monteur legt in de video uit dat hij de banden herstelt, en als nieuw maakt. De man vraagt of het geen vorm van bedrog is waarop de man dit beaamt maar tegelijkertijd aangeeft dat niet veel mensen zo'n groot bedrag willen uitgeven voor een nieuwe band.
De vragensteller geeft aan dat de verantwoordelijken van de bus een groot risico nemen als ze deze banden voor hun bus gebruiken, als banden versleten zijn moeten ze verwisseld worden met nieuwe banden. 
De monteur vertelt dat ondanks dat wat hij doet illegaal is, veel mensen aangeven het geen probleem te vinden, als de bus maar verder kan rijden. Dat de banden niet nieuw zijn is geen probleem volgens hem.
Tot slot laat de monteur nog zien hoe hij de band verder verfraaid en versleten banden op een illegale manier verkoopt alsof de banden nieuw zijn.

De video is HIER te bekijken.

© Redactie 2018
marokko
autobanden
groeven
bedrog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?