De ontwerper van het logo van hogesnelheidstrein Al Boraq is een jonge student (video)

marokko
0
22 nov '18
De jonge student had het beeld van hoe het logo eruit moest zien, meteen in zijn hoofd.

De naam van de jonge student uit Agadir werd vorige week tijdens de lancering van de hogesnelheidslijn bekend gemaakt. Rachid Bouderka is zijn naam en hij is slechts 22 jaar oud. Rachid volgt zijn universitaire opleiding aan de Faculteit van Economische en Sociale Juridische Wetenschappen in Agadir.

Het logo van Rachid werd gekozen uit honderden kandidaten die deelnamen aan de ontwerpwedstrijd die werd gelanceerd door de nationale spoorwegmaatschappij ONCF.

"Ik dacht niet dat ik deze wedstrijd kon winnen, ik wilde alleen mijn bijdrage leveren, ik zag het als een nationale plicht. Ik werd geïnspireerd door de kleuren van de nationale vlag, rood en groen om het Al Boraq-logo te ontwerpen", zei Rachid voor de camera van Lefr360.

Het idee van hoe het ontwerp eruit zou zien had hij al snel in zijn hoofd, zegt hij. De implementatie ervan duurde 48 uur, waarna hij zijn ontwerp naar ONCF stuurde.

De hoofdprijs van 30.000 dirham is niet het allerbelangrijkste voor deze jonge student. "Ik ben vooral blij dat ik een bijdrage heb geleverd aan de bouw van dit geweldige project, de eerste in zijn soort in Afrika. Dit geeft mij een immense trots", zei hij.

YouTube link

Videocredit: Lefrf360

© Redactie 2018
marokko
hogesnelheidstrein
al boraq
logo
ontwerper
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi