Lazaar: 'Dat is voetbal, dit soort dingen kunnen gebeuren'

marokko
0
22 nov '18
Het wil nog niet echt vlotten voor Achraf Lazaar bij Newcastle United, ook niet na een tussentijdse verhuur aan Serie A-formatie Benevento.

Waar men in de Premier League inmiddels al 12 speelronden verder is in de richting van het einde van het seizoen, wacht Lazaar nog altijd op zijn eerste minuten in het elftal van trainer Rafael Benitez. De in Casablanca geboren linksback heeft sinds zijn gang in 2016 naar het Engelse hoogste niveau nog weinig sportiefs over kunnen houden aan die transfer. Voorheen vaste waarde bij US Palermo, die club waar hij weggekocht werd, heeft de international tot nu toe nog geen één keer deel uitgemaakt van de selectie van Newcastle. 

''Niet opgeven, hard blijven werken en keuzes van de coach respecteren''
In gesprek met het Italiaanse Tutto Mercato Web legt de 26-jarige jeugdproduct van Varese zich enigszins neer bij zijn situatie: ''Hard trainen doe ik dagelijks, daarnaast pak ik nog wat extra sessies voor mezelf. Ik heb me afgelopen zomer weer gemeld bij de club en verwacht dan ook dat er gebruik van me gemaakt gaat worden. Alleen is en blijft het voetbal, dit soort dingen kunnen gebeuren. Ik geef niet op, blijf hard werken en respecteer de keuzes van de coach. Maar mocht het zo zijn dat er zich kansen van buitenaf aandienen in januari, dan moet ik er uiteraard staan.''

Vanzelfsprekend heeft deze weinig sportieve reeks als gevolg had dat Lazaar ook niet meer voorkwam in de plannen van #TeamMarokko. Zijn laatste optreden voor het nationale elftal dateert van oktober 2016, toen nog als basisspeler in de WK-kwalificatiewedstrijd bij Gabon (red. 8 oktober 2016, 0-0).

Photocredit: Goal.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
achraf lazaar
newcastle united
premier league
benevento calcio
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?