Marokko heeft zijn positie in de wereld van geavanceerde ruimtetechnologieën verstevigd

marokko
36
22 nov '18
Marokko is nu sterk aanwezig in de ruimte, met twee observatiesatellieten.

Na de succesvolle lancering gisterennacht van de observatiesatelliet Mohammed VI-B, die zich heeft aangesloten bij zijn voorganger Mohammed VI-A, heeft Marokko zijn positie in de wereld van geavanceerde ruimtetechnologieën verstevigd.

Al Ahdath Al Maghribia bericht vandaag dat door de tweede Marokkaanse observatiesatelliet in een baan om de aarde te brengen, het Koninkrijk nu het derde Afrikaanse land is dat deze ruimtetechnologie bezit, na Egypte en Zuid-Afrika.

"Mohammed VI-B is het tweede oog van Marokko in de ruimte" kopte de krant, die erop twees dat deze nieuwe technologie zal worden gebruikt voor diverse doeleinden zoals onder andere landmetingen, landbouwmonitoring, rampenpreventie en -beheer, monitoring van de evolutie van woestijnvorming en grens- en kustbewaking.

Ook het dagblad Akhbar Al Yaoum onderstreept vandaag dat Marokko zijn aanwezigheid op dit gebied heeft verstevigd met de lancering van zijn "tweede oog" in de ruimte. De Mohammed VI-B-satelliet heeft zich met succes aangesloten bij de Mohammed VI-A-satelliet, ook gelanceerd door Arianespace met een Vega-raket.

Deze geavanceerde technologie van Marokko in de ruimtevaartsector, zo benadrukte de krant, provoceerde de woede van Algerije die zich haastte om een Chinese satelliet te lanceren die is gewijd aan telecommunicatie en contraspionage.

Photocredit: Arianespace

© Redactie 2018
marokko
ruimtetechnologie
observatiesatellieten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?