Essaouira wordt de eerste niet-Europese stad die toetreedt tot het vredesakkoord van Cordoba

marokko
2
23 nov '18
Essaouira heeft de 'Cordoba-verklaring voor vrede, dialoog en diversiteit' ondertekend, een vredesinitiatief dat is opgezet om religieuze discriminatie te bestrijden.

Essaouira is het eerste en enige niet-Europese lid van het akkoord. De alliantie bestaat uit de Spaanse steden Cordoba, Sevilla en Granada, naast Neurenberg, Duitsland. De missie van de overeenkomst is om religieuze spanningen te bestrijden en vreedzame waarden te bevorderen, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

De vertegenwoordigers van de steden kwamen samen om het document officieel te ondertekenen tijdens een bijeenkomst in Medina Azahara, in de buurt van Cordoba, Spanje. Andre Azoulay, voorzitter van de Stichting van de Drie Culturen van de Middellandse Zee, zei trots te zijn dat de stad Essaouira zich aansluit bij het akkoord.

Het doel van de overeenkomst is het bestrijden van discriminatie op basis van ras, islamofobie en antisemitisme, terwijl tegelijkertijd vrede en een open dialoog worden bevorderd.

Cordoba's burgemeester Isabella Ambrosio sprak lovend over de overeenkomst en zei: "De ondertekenende steden zijn een referentie voor de wereld in het naast elkaar bestaan van de drie monotheïstische religies." Ze voegde eraan toe dat de steden hoopten deze vrede en open dialoog in steden over de hele wereld te bevorderen.

De vice-burgemeester van Essaouira, Tarik Ottmani, vertegenwoordigde de stad in Medina Azahara en nam deel aan de ondertekeningsceremonie naast de burgemeesters van alle andere steden.

Azoulay sprak ook hoog over het leiderschap van Koning Mohammed VI, als een reden voor het vermogen van Marokko om deel uit te maken van deze inclusieve overeenkomst.

© Redactie 2018
marokko
essaouira
cordoba
verklaring
vrede
dialoog
diversiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?