Man doet duizenden bommeldingen: 10 jaar cel

buitenland
3
23 nov '18
Een Israëlisch-Amerikaanse man die wereldwijd voor chaos zorgde met duizenden bommeldingen, is in Israël veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

Door de dreigementen van de 20-jarige 'M.' moesten vliegtuigen noodlandingen maken en gebouwen worden ontruimd, bericht nieuwssite Times of Israël.

De man heeft toegegeven dat hij ongeveer 2000 bommeldingen deed bij scholen, ziekenhuizen, luchtvaartmaatschappijen en joodse instellingen. Hij deed dat naar eigen zeggen uit verveling. M. heeft een autistische stoornis en een hersentumor. Dat heeft invloed op zijn gedrag, stellen zijn advocaten.

De rechter legde echter een hogere straf op dan de zeven jaar die aanklagers hadden geëist. "Onder normale omstandigheden, als hij geen autisme had gehad, had ik zeventien jaar gegeven", zei de rechter, die stelde dat de man wel degelijk besefte dat zijn daden fout waren. M. bedreigde doelen in Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië.

De vader van de jongeman reageerde geschokt op de uitspraak. "Hij heeft autisme. Hij is ziek", schreeuwde de man, die meteen uit de rechtszaal werd gezet. M. kan later ook in de VS nog achter de tralies verdwijnen. Ook daar vervolgt justitie hem.

© ANP 2018
duizenden
bommeldingen
israel
gevangenisstraf
autisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi