Marokko en Portugal willen onderzeese elektriciteitskabel aanleggen

marokko
0
23 nov '18
De 250 km lange kabel onder zee zal Marokko met Portugal verbinden.

Marokko en Portugal zijn van plan om een onderzeese elektriciteitskabel tussen de twee landen aan te leggen, meldt Reuters. Het project vormt de kern van een technische en financiële haalbaarheidsstudie die naar verwachting in 2019 zal worden afgerond.
 "Beide regeringen zijn sterk toegewijd aan dit project", zei de Portugese minister van Energie, Joao Galamba, aan Reuters tijdens een persconferentie in Skhirat. De minister gaf aan dat de uitnodiging tot het indienen van offertes zal worden gepubliceerd zodra de haalbaarheidsstudie is gepubliceerd.

De aanleg van de onderzeese elektriciteitskabel zal gebaseerd zijn op een investering van ongeveer 700 miljoen euro, zei Galamba. "De stromen gaan in beide richtingen, afhankelijk van onze behoeften. In het begin exporteert Portugal een beetje meer dan Marokko, maar na een paar jaar zal het omgekeerd zijn", legde hij uit.

De 250 km lange kabel zal de tweede zijn die Marokko met Europa zal verbinden. De eerste elektriciteitskabel die het Koninkrijk met het continent verbond, werd in 1997 aangelegd door Spanje.

© Redactie 2018
marokko
portugal
elektriciteitskabel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?