Casablanca: De buschauffeur met de paraplu is ontslagen door M'dina Bus (video)

buitenland
1
23 nov '18
Op een video was te zien hoe een buschauffeur de bus bestuurd met 1 hand en in zijn andere hand een paraplu beet heeft tegen de inkomende regen.
Na het verspreiden op internet van een video waarop een buschauffeur in Casablanca te zien is, terwijl hij een paraplu bij de hand hield, besloot het management van vervoersbedrijf M'dina Bus de chauffeur te ontslaan. De buschauffeur geeft aan onterecht ontslagen te zijn.

In een uitgegeven verklaring reageert M'dina Bus hierop. Zij geven te kennen dat de video gefilmd werd met de mobiele telefoon van de buschauffeur. Hij kreeg hierbij hulp van een passagier, die de videobeelden maakte. Volgens het vervoersbedrijf toont dit aan dat de buschauffeur bewust het bedrijf wilde schaden.

Dit incident was het onderwerp van een onderzoek waarbij de interne bewakingsvideo's van de bus werden bekeken en de verschillende belanghebbenden werden gehoord.

In tegenstelling tot zijn verklaringen, werd het besluit om de bestuurder te ontslaan gemotiveerd door het "in gevaar brengen van de passagiers" na zijn onverantwoordelijke gedrag (het rijden met één hand), dit naast zijn antecedenten. De bestuurder heeft al verschillende ongevallen veroorzaakt en diverse waarschuwingen gekregen, aldus de verklaring.YouTube link


© Redactie 2018
marokko
casablanca
buschauffeur
paraplu
ontslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moeder
daesh
knvb
oussama idrissi
oranje
premier league
uefa
golaso
moord
botola pro
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten