Nieuwe 'slimme radars' op de Marokkaanse wegen

marokko
11
23 nov '18
Om de controle op verkeersovertredingen te verbeteren, is de regering van plan nieuwe 'slimme radars' aan te schaffen.

Te hard rijden, verkeerd inhalen, gebruik van telefoons, het vergeten van het dragen van de riem, niet voldoende afstand houden van de voorganger, afwijkende kentekenplaten, door rood rijden...de toekomstige radars die het ministerie van Transport en Logistiek wil installeren, zullen in theorie bijna alle overtredingen kunnen detecteren, bericht het dagblad Al Masae.

Volgens het dagblad zullen deze nieuwe radars Marokkaanse bestuurders ertoe aanzetten om hun rijstijl te verbeteren en de verkeersregels te respecteren. De genoemde radars worden op geselecteerde locaties geïnstalleerd op basis van een studie die over dit onderwerp is uitgevoerd en dankzij welke het ministerie zich op specifieke plekken heeft gericht.

Deze radars maken het ook mogelijk om het gedrag van de bestuurders op een afstand van 20 kilometer te controleren (trajectcontrole). Met deze nieuwe radars is de regering van plan het aantal ongevallen te verminderen en de inkomsten met betrekking tot geautomatiseerde boetes te verhogen.

Het dagblad Al Ahdath bericht van zijn kant dat de verkeerspolitie (politie en gendarmerie) binnenkort zal worden uitgerust met mobiele elektronische betaalapparaten. Een nieuwigheid waarmee automobilisten hun boetes met een creditcard kunnen betalen.

© Redactie 2018
marokko
radars
verkeersovertredingen
wegen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?