Minister van Volksgezondheid geeft meer informatie over medische hulp in afgelegen gebieden (video)

marokko
0
24 nov '18
Door de operatie Riâya krijgen 28 provincies in Marokko medische hulp tijdens de koude wintermaanden.

De minister van Volksgezondheid, Anas Doukkali, geeft in de video uitleg over het uitgebreide medisch programma voor kwetsbare bevolkingsgroepen in de koude wintermaanden, in het noorden van het land en in het Atlasgebergte.

In overeenstemming met de instructies van Koning Mohammed VI, is er een systeem opgezet dat in totaal 2500 teams mobiliseert (artsen, verpleegkundigen, technici en ambtenaren), die in totaal 4200 veldbezoeken zullen afleggen.

Doukkali vertelt ook dat er 160 multidisciplinaire medische karavanen zullen worden gezet die naar douars, dorpen en afgelegen plekken zullen reizen.

De lokale ziekenhuizen zullen ook worden versterkt door medische apparatuur en medicijnen.

Operatie Riâya duurt tot 30 maart 2019 en richt zich op 28 provincies in zeven regio's die het zwaarst getroffen worden door de kou: Chefchaouen, Larache, Ouazzane, Al Hoceima, Figuig, Taourirt, Driouch, Oujda, Jerada, Guersif, Blessed Mellal, Azilal, Khénifra, Midelt, Ouarzazate, Tinghir, Zagora, Errachidia, Boulmane, Sefrou, Ifrane, Taza, Taounat, Taroudant, Shtouka Ait Baha, Tata, Haouz en Chichaoua.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
kou
medische
hulp
riaya
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?