Tanger: Begin van bouw nieuwe zonne-energiecentrale in 2019

marokko
3
26 nov '18
De productie van de zonnepanelen is toevertrouwd aan Almaden, een nieuwe grote industriële eenheid gevestigd in Al Hoceima.

Le360 bericht dat een nieuwe zonne-energiecentrale in 2019 in de buitenwijken van Tanger op initiatief van een groep Amerikaanse investeerders zal worden gebouwd. Genaamd 'Green Power Morocco' zal het project het eerste in zijn soort zijn in de Noordelijke-regio. 

Met een capaciteit van 30 megawatt zal de nieuwe zonne-energiecentrale op een oppervlakte van 69 hectare worden gebouwd nabij het dorp Daaidaate, dat deel uitmaakt van de landelijke gemeente Hjar Nhal.

Naar verwachting zal de productie van de nieuwe zonne-energiecentrale energie genereren voor het aandrijven van het havencomplex Tanger Med, evenals de toekomstige industriële stad Mohammed VI Tangier Tech. 

De zonnepanelen van de nieuwe zonne-energiecentrale zullen afkomstig zijn van de Almaden Solar-fabriek, recentelijk gevestigd in Al Hoceima, waarvan de productie naar verwachting zal beginnen op 15 oktober. Almaden Morocco is de grootste fabriek voor zonnepanelen op het Afrikaanse continent.

© Redactie 2018
marokko
tanger
zonne-energiecentrale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi