Luchtvaart: Marokko en Canada toegewijd aan versterking van de samenwerking

economie
5
26 nov '18
De luchtvaartsector groeit in Marokko met 20% per jaar, wat viermaal hoger is dan het wereldwijde gemiddelde voor de sector.
Tijdens een receptie in Ottawa, ter ere van de leden van het Marokkaanse luchtvaarttechnologienetwerk in Canada (AEROMAC), benadrukten Marokkaanse en Canadese ambtenaren het belang van het bevorderen van bedrijfsinvesteringen in Marokko op het gebied van de luchtvaart en de versterking van samenwerking op het gebied van beroepsopleiding, onderzoek en ontwikkeling.

"Deze sector is nu één van de veelbelovende hefbomen van het Koninkrijk voor groei en het scheppen van banen", zei Souriya Otmani, ambassadeur van Marokko in Canada, tegen het Marokkaanse persbureau MAP.

"Deze sector groeit met 20% per jaar, wat viermaal hoger is dan het wereldwijde gemiddelde voor de sector. Dankzij deze groei is Marokko in 2018 het eerste exportland in Afrika van luchtvaartproducten geworden", zei Otmani.

Hij merkte daarbij op dat deze opmerkelijke opkomst met name te danken is aan de vestiging in Marokko van verschillende reuzen in de sector, zoals Bombardier, Boeing en Safran.  Er is in Marokko veel behoefte aan personeel, ter ondersteuning van de groei van de lucht- en ruimtevaartindustrie die vertienvoudigd zal worden in de komende jaren.
© Redactie 2018
marokko
canada
luchtvaart
versterking
samenwerking
groei
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
donald trump
can 2019
teheran
afrika cup
manama
egypte
palestina
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech