Luchtvaart: Marokko en Canada toegewijd aan versterking van de samenwerking

economie
5
26 nov 17:00
De luchtvaartsector groeit in Marokko met 20% per jaar, wat viermaal hoger is dan het wereldwijde gemiddelde voor de sector.
Tijdens een receptie in Ottawa, ter ere van de leden van het Marokkaanse luchtvaarttechnologienetwerk in Canada (AEROMAC), benadrukten Marokkaanse en Canadese ambtenaren het belang van het bevorderen van bedrijfsinvesteringen in Marokko op het gebied van de luchtvaart en de versterking van samenwerking op het gebied van beroepsopleiding, onderzoek en ontwikkeling.

"Deze sector is nu één van de veelbelovende hefbomen van het Koninkrijk voor groei en het scheppen van banen", zei Souriya Otmani, ambassadeur van Marokko in Canada, tegen het Marokkaanse persbureau MAP.

"Deze sector groeit met 20% per jaar, wat viermaal hoger is dan het wereldwijde gemiddelde voor de sector. Dankzij deze groei is Marokko in 2018 het eerste exportland in Afrika van luchtvaartproducten geworden", zei Otmani.

Hij merkte daarbij op dat deze opmerkelijke opkomst met name te danken is aan de vestiging in Marokko van verschillende reuzen in de sector, zoals Bombardier, Boeing en Safran.  Er is in Marokko veel behoefte aan personeel, ter ondersteuning van de groei van de lucht- en ruimtevaartindustrie die vertienvoudigd zal worden in de komende jaren.
© Redactie 2018
marokko
canada
luchtvaart
versterking
samenwerking
groei
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal ben saddik
glory kickboxing
glory 62
migranten
golaso
ahoy rotterdam
ligue 1
filmopnames
auto
politie
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam