ONCF lanceert 'Al Atlas' en reduceert reistijden tussen Marrakech, Casablanca en Fez

marokko
1
27 nov '18
Bij het aanbod 'Al Atlas' worden snellere treinen ingezet.

De nationale spoorwegmaatschappij ONCF publiceerde maandag 26 november de gids van het aanbod "Al Atlas", ter gelegenheid van de verdubbeling van de spoorweg op de as Casablanca-Marrakech. Dit zijn snellere treinen waarvoor gereserveerd moet worden (TRR) met nieuwe diensten en nieuwe prijzen.

ONCF heeft 14 treinen ingezet tussen Marrakech en Fez, 32 treinen tussen Casablanca en Fez, en 16 treinen tussen Marrakech en Casablanca. De frequentie van treinen zal geleidelijk toenemen zodat er uiteindelijk elk uur een trein rijdt tussen Casablanca en Marrakech.

De reistijden op de trajecten zullen worden gereduceerd naar:
-Casablanca-Marrakech: 2 uur en 35 minuten,
-Rabat-Marrakech: 3 uur en 30 minuten,
-Casablanca-Fez: 3 uur en 20 minuten,
-Marrakech-Fes: 6 uur en 35 minuten.

Reservering is verplicht in de 1e en 2e klas, om plaats te bieden aan alle reizigers. Met betrekking tot tarieven zullen de prijzen, net zoals voor de hogesnelheidstrein Al Boraq, goedkoper zijn wanneer de reiziger zijn plaats van tevoren reserveert. Er zijn kortingen gepland op basis van de leeftijd van de reiziger.

Het aanbod 'Al Atlas' is beschikbaar op de routes Casablanca-Marrakech, Casablanca-Fez, Marrakech-Fez, maar ook de tussenstations van deze assen (zoals Settat, Berrechid, Benguerir, Mohammedia, Rabat, Kenitra, Meknes).

© Redactie 2018
marokko
marrakech
fez
casablanca
oncf
treinen
reistijden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?