Tunesië: Protesten tegen komst Saoedische kroonprins

buitenland
1
27 nov '18
In de Tunesische hoofdstad Tunis zijn dinsdag honderden mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen het bezoek van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Voor de tweede dag op rij werd de troonopvolger door de menigte voor moordenaar uitgemaakt wegens de dood van journalist Jamal Khashoggi.

Bin Salman arriveerde aan het eind van de middag in het Noord-Afrikaanse land, na een bezoek aan Egypte. Eerder deed hij op zijn Arabische rondreis Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten aan, waar hem een warm welkom wachtte. Bij aankomst in Tunis vielen vooral de uitingen van volkswoede op. Een enorm spandoek aan de gevel van de Tunesische vakbond voor journalisten spande de kroon. Bin Salman is daarop te zien leunend op een groot model kettingzaag.

Khashoggi werd in oktober in het Saoedische consulaat in Istanbul vermoord door een ingevlogen doodseskader. Zijn lichaam werd in stukken gezaagd en is verdwenen. Bin Salman wordt door velen rechtstreeks gelinkt aan de brute moord. Hij zou de opdrachtgever zijn. De journalist was uitgesproken kritisch over het Saoedische koningshuis.

© ANP 2018
tunesie
protesten mohammed bin salman
tunis
moord
khashoggi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi