OPMERKELIJK: AS Roma-contractspeler H'Maidat veroordeeld tot ruim 2 jaar cel

marokko
1
27 nov '18
Toen vorig jaar deze zaak aan het licht kwam werd de betrokkenheid van Ismail H'Maidat bij de betreffende reeks gewapende overvallen nog als hoogstonwaarschijnlijk geclassificeerd. De rechtbank in Turnhout oordeelde onlangs echter anders.

Een voetbalcarrière die in duigen valt, zo zou je dit trieste verhaal het beste kunnen omschrijven. H'Maidat, voor het laatst actief bij Jupiler Pro League-formatie KVC Westerlo (op huurbasis), hoorde gisteren het snoeiharde oordeel van de zogenaamde correctionele rechtbank in Turnhout. Die rechtsinstantie bevond hem schuldig aan een reeks gewapende overvallen in dezelfde gemeente waar de rechtbank zetelt én Geel en Ravels. De 26 maanden detentie betreft de onvoorwaardelijke straf. Overall werd de voormalig Jong Marokko-international tot 46 maanden veroordeeld, hiervan waren er dus 20 maanden voorwaardelijk. 

Voordat de middenvelder in de winterse transferwindow van 2016 werd ondergebracht bij AS Roma, kwam hij voor tal van andere formaties uit. H'Maidat speelde in de kleuren van onder andere Ascoli, Vicenza en Brescia. 

Photocredit: Tuttomercatoweb.it

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
ismail hmaidat
as roma
veroordeling
belgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?