'Geen écht criminele dingen, maar het was zeker niet oké'

marokko
1
28 nov '18
Het had weinig gescheeld of de nu talentvolle middenvelder was het verkeerde pad opgegaan, Youssef El Jebli vertelt over zijn toen nog lastige periode als tiener in het Utrechtse Overvecht.

Zowel in de huidige jaargang, het seizoen waarin de Graafschap zich weer mag revancheren in de Eredivisie, als de afgelopen seizoenen is de voormalig speler FC Lienden van ongekende waarde geweest voor zijn club. Al vechtend tegen degradatie kent men in El Jebli een echte doorzetter. In de gehele doelpuntenproductie van tien treffers tot nu toe, nam de aanvaller er drie voor zijn rekening, hiernaast was hij als aangever indirect betrokken bij een vierde doelpunt. Dat hij zijn talenten mag etaleren in de hoogste voetbalafdeling is, met het oog op zijn jeugdjaren, geen vanzelfsprekendheid geweest. In een uitgebreid onderonsje met Voetbal International vertelt El Jebli over het 'bijna ontsporen' in Utrecht. 

''Ik ging met de verkeerde jongens om''
Nog niet zo heel lang geleden koos de nu 25-jarige El Jebli voor het verkeerde pad: ''Ik ging met de verkeerde jongens om. In die tijd hield ik wel van een kick. Het begon met kattenkwaad. De politie uitschelden en dan stoer wegrennen. Later werd het steeds meer. Geen écht criminele dingen, maar het was zeker niet oké.'' Het duurde echter gelukkig niet lang voordat het kwartje viel: ''Als je jong bent, en je ziet in een videoclip dat andere jongens een fiets stelen, dan wil je dat ook. Nu zie ik in dat dat fout was.'' Terugkijken op het verleden doet hij graag, ook naar het omslagpunt, het moment waarop hij definitief besloot zijn leven te beteren: ''Ik liep in mijn eentje naar de winkel, was wat aan het nadenken over het leven. Ineens dacht ik: Yous, waar ben je nou eigenlijk mee bezig? Maak iets van je leven, kap hiermee. Ik ben een beter mens geworden, en ik durf best te zeggen dat ik daar trots op ben.''

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
youssef el jebli
de graafschap
eredivisie
jeugd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?