2M richt zich op straatintimidatie in videoreeks #Pssst (video)

marokko
0
28 nov '18
Met #Pssst geeft het Marokkaanse kanaal het woord aan sowel vrouwen als mannen.

"Ongeacht de tijd of de bestemming kan elke reis snel veranderen in een hindernisbaan, of ze nu te voet, per auto of openbaar vervoer reizen...stalkers fluiten, treiteren, beledigen en vallen vrouwen zelfs fysiek en publiekelijk aan", presenteert 2M zijn nieuwe concept #Pssst.

In bijna een minuut per video deelt een voorbijganger haar/zijn ervaringen met straatintimidatie. "We wilden echt korte video's maken zonder fratsen en met krachtige getuigenissen", zegt de filmploeg die wil dat vrouwen de straat terugveroveren. Daarom zijn alle video's op straat opgenomen.

"We hadden veel moeite om vrouwen aan het praten te krijgen terwijl ze dit dagelijks ondervinden. Velen van hen geven er de voorkeur aan te zwijgen vanwege de druk van de samenleving, alsof het hun fout is", zei het team, dat beweert dat het elke dag" heldinnen heeft ontmoet die er klaar voor zijn om te praten".

Er zijn inmiddels vijf video's gepubliceerd op 2M.ma sinds 24 november, de #Pssst-lanceringsdatum. De video's zijn te bekijken op de site 2m.ma en 4 keer per dag gedurende 16 dagen op televisie.

In deze eerste aflevering (te zien in de video hieronder) vertelt Zohor over intimidatie in een bus. In de tweede aflevering (hier te zien) vertelt een man over de ervaring van een van zijn vrienden en in de derde afdeling(hier te zien) vertelt een vrouw met emotie hoe een man haar op straat mishandelde, onder de ogen van passanten.  In de vierde aflevering (hier te zien) en de vijfde aflevering (hier te zien) vertellen Nora en Fatima-Zahra over hoe hun ervaring met straatintimidatie.

YouTube link

Videocredit: 2MTV

© Redactie 2018
marokko
pssst
straatintimidatie
2m
videoreeks
getuigenissen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?