Soundos: beste wraak is beter worden

lifestyle
24
29 nov '18
Cabaretier Soundos El Ahmadi vindt dat ze zich als vrouwelijke en Marokkaanse cabaretier meer moet bewijzen in de theaterwereld dan haar mannelijke collega's.
Aan De Telegraaf vertelt ze dat ze regelmatig is afgewezen door theaterdirecties, wat haar alleen maar stimuleert om nog beter te worden.

"Van theaterdirecteuren hoorde ik: 'we hebben al drie vrouwen en vier allochtonen geboekt dit seizoen, dus nee'. Of 'we hebben liever vrouwen die zingen'. 'Heb je dat ook tegen Theo Maassen gezegd', vraag ik mij dan af. Daar moet je geen vrede mee hebben. Mijn middelvinger is: harder werken en nog beter worden. Ik kóm in dat theater te staan. Wat dat betreft ben ik net een soort kakkerlak."

In haar nieuwe show Niets te verliezen laat ze een andere kant van zichzelf zien dan hoe de tv-kijkers haar in Expeditie Robinson hebben leren kennen. "Iedereen haatte me", zegt ze over haar deelname aan het survivalprogramma. "Er werd een personage van mij gecreëerd door hoe ik in beeld werd gebracht en iedereen ging erin mee."

Soundos wil naast het theater wel tv-werk blijven doen. Volgend jaar is te ze zien in een comedyspecial op Netflix. "Het leven is te kort om alleen maar artistiek bezig te zijn", zegt ze. Haar show Niets te verliezen gaat op 6 december in première in Theater de Meervaart in Amsterdam.
© ANP 2018
soundos el ahmadi
bewijzen
theaterwereld
nietsteverliezen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
malawi
afrika cup 2019
team marokko
schietpartij
argentinië
nieuw-zeeland
aanslagen
lionel messi
jong marokko
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh