Tunesië biedt aan om te bemiddelen tussen Marokko en Algerije

marokko
0
29 nov '18
Tunesië heeft zichzelf naar voren geschoven als bemiddelaar.

De Tunesische regering heeft aangeboden om te bemiddelen tussen Marokko en Algerije om een oplossing te vinden voor het regionale conflict.

De Tunesische minister van Buitenlandse Zaken Khemaies Jhinaoui zei in een interview met het Tunesisch Assabah News dat zijn land de inspanningen voortzet bij de leiders van de naburige landen om de pagina van Arabische en regionale bilaterale verschillen om te slaan, waaronder het Marokkaans-Algerijnse conflict.

Jhinaoui zei: "Tunesië stelt een gesloten overlegvergadering voor, ver van de schijnwerpers, tussen de vijf ministers van Buitenlandse Zaken van de Maghreb".

Ter herinnering, in zijn toespraak ter gelegenheid van het 43e jubileum van de Groene Mars (op 6 november) benadrukte Koning Mohammed VI de bereidheid van Marokko voor een directe en openhartige dialoog met Algerije en stelde hij voor een gemeenschappelijk politiek mechanisme voor dialoog en overleg te creëren om kortetermijnconflicten te overwinnen die de ontwikkeling van bilaterale relaties belemmeren.

De Tunesische minister welkomde deze handreiking van Koning Mohammed VI voor een dialoog met Algerije.

© Redactie 2018
marokko
algerije
bemiddelen
tunesie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?