Webserie 'De weg naar verandering' gelanceerd in Marokko (video)

marokko
0
30 nov '18
In deze webserie komen vrouwen en meisjes aan het woord die slachtoffer zijn geweest van geweld.

Met de hashtags #16Days en #HearMeToo lanceerde de Europese Unie in Marokko op sociale netwerken de webserie 'De weg naar verandering". In deze webserie komen vrouwen en meisjes aan het woord die slachtoffer zijn geweest van geweld en vertellen zij met krachtige en aangrijpende getuigenissen over hun weg naar herstel.

In een eerste video die op 26 november werd gepost, vertelt Nezha uit Meknes hoe zij werd mishandeld door haar schoonmoeder, hoe ze dit te boven kwam (dankzij de hulp van verenigingen) en nu vol vertrouwen verklaart: "Vandaag kan ik met mijn hoofd omhoog lopen".

Of ze nu hebben geleden onder fysiek, economisch, psychologisch of seksueel geweld, de vrouwen en meisjes vertellen over hun pad naar een beter leven. Ze praten ook over levensveranderende ontmoetingen, over de vrouwen en mannen die hen opvingen, voor hen zorgden, naar hen luisterden en hen hielpen om op de arbeidsmarkt te komen.

Dit initiatief verwijst naar de VN-campagne Orange the World. Het thema van de campagne dit jaar is #HearMeToo: dit is een expliciete oproep om ruimte te geven aan vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn geweest van (seksueel) geweld. 

Geproduceerd in verschillende regio's van Marokko, werd de webserie geschoten tussen 2015 en 2017 dankzij de samenwerking van partnerverenigingen van de Europese Unie "voor de uitvoering van projecten ter bestrijding van geweld tegen vrouwen, bewustmakingscampagnes over de rechten van vrouwen en pleitbezorging voor vrouwengelijkheid als onderdeel van het EU-steunprogramma voor het regeringsplan voor gelijkheid", zoals benadrukt door ecoactu.ma.

De webserie is HIER te bekijken.

© Redactie 2018
marokko
orangetheworld
hearmetoo
webserie
16days
vrouwen
geweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi