9 Afrikaanse landen willen ambassades openen in Marokko

marokko
0
30 nov '18
Sinds de terugkeer van Marokko naar de Afrikaanse Unie heeft de relatie tussen het Koninkrijk en verschillende landen van het continent een enorme groei doorgemaakt.

Maar liefst 9 Afrikaanse landen hebben Koning Mohammed VI gevraagd om ambassades in Marokko te openen, meldt het dagblad Al Akhbar. Volgens dezelfde bron heeft de terugkeer van Marokko naar de Afrikaanse Unie en de reizen door Koning Mohammed VI op het Afrikaanse continent, Marokko in staat gesteld opmerkelijke diplomatieke doorbraken te maken. Deze strategie begint zijn vruchten af te werpen.

Negen Afrikaanse staatshoofden stuurden brieven naar Koning Mohammed VI waarin toestemming werd gevraagd om ambassades en diplomatieke vertegenwoordigingen in Marokko te vestigen, in overeenstemming met de wereldwijd geldende diplomatieke procedures. Deze verzoeken zijn ontvangen door het ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking in het jaar 2018.

Volgens Al Akhbar zijn deze negen landen de Comoren, Zuid-Soedan, Sierra Leone, Kaapverdië, Malawi, Zambia, Tanzania, Rwanda en Kenia. De krant voegt eraan toe dat het aantal aanvragen het komende jaar zal toenemen en 15 aanvragen moet overschrijden.

© Redactie 2018
marokko
afrika
ambassades
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?