Nieuwe overeenkomsten ondertekend om kinderarbeid in Marokko te bestrijden

marokko
0
30 nov '18
Een belangrijke stap in de uitbanning van kinderarbeid in Marokko.

Het ministerie van Werkgelegenheid en Arbeidsintegratie ondertekende op woensdag 28 november in Rabat partnerschapsovereenkomsten met 13 verenigingen die zich bezighouden met de strijd tegen kinderarbeid en met de bescherming van de rechten van vrouwen op de werkvloer.

De overeenkomsten werden ondertekend door de minister van Werkgelegenheid en Arbeidsintegratie, Mohamed Yatim, en de leiders van deze verenigingen, waarvan er negen actief zijn in de strijd tegen kinderarbeid.

Deze overeenkomsten beogen:
- bewustmaking van de gevaren van kinderarbeid,
- kinderarbeid onder de 15 jaar verbieden,
- kinderarbeid in gevaarlijke beroepen verbieden,
- verbetering van de arbeidsomstandigheden van kinderen tussen 15 en 18 jaar oud.

De verenigingen werden geselecteerd op basis van specifieke criteria die werden opgesteld door een interministeriële commissie die hiervoor was opgericht, en na studie en evaluatie van de projecten die ze presenteerden.

Het ministerie van Werkgelegenheid en Arbeidsintegratie hecht veel waarde aan het monitoren van de uitvoering van verschillende projecten en het rapporteren over hun voortgang. Het zal er ook voor zorgen dat maatschappelijke organisaties de bepalingen van de ondertekende overeenkomsten nakomen, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Een budget van 3 miljoen dirham is toegewezen aan dit partnerschapsproject, waarvan 2 miljoen voor verenigingen die tegen kinderarbeid strijden en 1 miljoen voor degenen die werkzaam zijn op het gebied van de bescherming van de rechten van vrouwen op de werkvloer.

© Redactie 2018
marokko
kinderarbeid
bestrijding
conventies
vrouwen
werk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi