Marokkaanse bergbeklimster Bouchra Baibanou gaat de Vinsonberg op Antarctica beklimmen

buitenland
0
30 nov '18
Zij zal de eerste Marokkaanse staatsburger zijn die de hoogste bergen van de zeven continenten ter wereld beklimt.

De Marokkaanse bergbeklimster Bouchra Baibanou is van plan om vanaf 2 december de berg Vinson te beklimmen, de hoogste berg op Antarctica. Zij zal de eerste Marokkaanse staatsburger zijn die de hoogste bergen van de zeven continenten ter wereld beklimt, zei Baibanou tijdens een persconferentie.

"Ik volg mijn droom, met veel vastberadenheid, om de Vinsonberg te beklimmen, de hoogste berg van Antarctica, en de eerste Marokkaanse staatsburger te zijn die de zeven toppen-uitdaging voltooit", zei Bouchra Baibanou. "Mijn boodschap is om te bewijzen dat dromen kunnen uitkomen als je er gewoon in gelooft en de wil hebt", voegde ze eraan toe.

De Vinsonberg (Mount Vinson) is de hoogste berg op Antarctica en bevindt zich op ongeveer 1200 km van de zuidpool. De berg maakt deel uit van het Vinsonmassief en werd oorspronkelijk bemeten als 5140 m hoog. Volgens recentere metingen is Mount Vinson echter "slechts" 4897 meter hoog.

De missie van Baibanou duurt ongeveer 10 dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Bouchra Baibanou startte haar "zeven toppen-uitdaging" in februari 2011. Ze beklom de Kilimanjaro, Elbrous, Aconcagua, Denali en de hoogste top in Oceanië, de Carstenszpiramide in november 2015.

© Redactie 2018
marokkaanse
bergbeklimster
zeven
toppen
continenten
baibanou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi