Marokko wil straathonden gaan steriliseren

marokko
0
1 dec '18
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een jaarlijks budget hiervoor vrijgemaakt.

De beelden van straathonden die in Agadir werden doodgeschoten, voorafgaand aan het bezoek van de FIFA-inspectiecommissie. gingen destijds de wereld rond. In de nasleep van dit bloedbad zijn verschillende petities opgestart om deze verachtelijke daden aan de kaak te stellen.

Zeven maanden later biedt het ministerie van Binnenlandse Zaken een oplossing, bericht het dagblad Al Akhbar. Volgens een rapport van het ministerie zou het een kwestie van vaccineren van honden tegen hondsdolheid zijn, maar ook van het stoppen van hun reproductie. In plaats van de honden te doden met geweren of ze te vergiftigen, is het ministerie nu dus van plan de honden te gaan steriliseren.

Al Akhbar bericht ook dat een jaarlijkse budget van 4 miljoen dirham is toegewezen aan de lokale autoriteiten om de groei van van het aantal straathonden te bestrijden door sterilisatie. In de financieringswet 2019 is tevens een budget van 30 miljoen dirham gereserveerd om de verspreiding van door honden, ratten en muggen overgebrachte ziekten tegen te gaan.

© Redactie 2018
marokko
straathonden
sterilisatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?