Een kijkje bij het nieuwe treinstation Casa-Voyageurs (video)

marokko
0
2 dec '18
Eén van de belangrijkste stations van het Koninkrijk heeft een nieuw uiterlijk.

Het treinstation Casa-Voyageurs werd officieel op donderdag 22 november geopend. Het station, de laatste halte van de hogesnelheidslijn, is gebouwd op een perceel van ongeveer 12.000 m2 en heeft 5 platforms en een ondergrondse parkeergarage met 300 plaatsen (8.400 m2). De realisatie van het station heeft 26 maanden geduurd en het station kostte 450 miljoen dirham.

Het treinstation heeft nu de allernieuwste technologie die voldoet aan internationale eisen op het gebied van veiligheid, beveiliging en kwaliteit van diensten. De infrastructuur belooft een capaciteit van 20 miljoen passagiers per jaar tegen 7 op dit moment. 

Mohamed Rabie Khlie, directeur-generaal van de nationale spoorwegmaatschappij ONCF, verbergt zijn voldoening niet. Het nieuwe station Casa-Voyageurs is een "groot succes". "De inspanningen en investeringen die zijn gedaan om deze uitdaging aan te gaan, hebben hun vruchten afgeworpen", zei hij voor de camera van Le360.

Aan boord van een trein die vertrekt van het station van Casa-Voyageurs naar Marrakech, vertelt de directeur van ONCF over de emotie die hij voelde na de lancering (op donderdag 15 november) van de hogesnelheidslijn.

"Na de inhuldiging van de hogesnelheidstrein Al Boraq heeft Zijne Majesteit de Koning grootschalige spoorwegprojecten gelanceerd en deze zullen zo snel mogelijk worden uitgevoerd", aldus Mohamed Rabie Khlie.

"De ONCF, die het aantal reizigers zag toenemen van 13 miljoen in 2000 tot 38 miljoen in 2017, heeft zich de afgelopen zeven jaar beziggehouden met zeer structurerende projecten die het probleem van de verzadiging van het spoorwegnetwerk hebben helpen oplossen."

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
casavoyageurs
treinstation
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?