Marokko topfavoriet bij Portugezen voor nieuwjaarswisseling

marokko
0
3 dec '18
Voor veel Portugezen is Marokko een favoriete plek om de vakantie door te brengen.

Voor veel Portugese toeristen is Marokko een favoriete bestemming voor hun nieuwjaarsvakantie, naast Brazilië en Kaapverdië, bericht Moroccoworldnews. Volgens Pedro Costa Ferreira, voorzitter van de Portugese vereniging van reisbureaus (APAVT), blijft Marokko een van de beste vakantiebestemmingen voor de feestdagen.

Op basis van reisreserveringen van de reisbureaus, vertelde Ferreira het Portugese persbureau Lusa dat, naast lokale bestemmingen zoals Porto, Lissabon en de Algarve, de "beste buitenlandse bestemmingen voor oud en nieuw Marokko, Brazilië en Kaapverdië zijn".

Marokko is wereldwijd een populaire toeristische bestemming, en de Travel Risk Map van 2019 illustreert hoe Marokko een veilige bestemming is met relatief lage terroristische dreigingen, het risico van natuurrampen en gezondheidskwesties.

Toeristische aankomsten in Marokko stegen met 10 procent in de eerste helft van 2018 tot 5,1 miljoen toeristen in vergelijking met de overeenkomstige periode in 2017.

De grootste stijging werd waargenomen bij Italiaanse toeristen met een toename van 18 procent, gevolgd door de Duitsers met 13 procent, de Fransen met 10 procent, de Britten met 7 procent en de Spanjaarden met 6 procent.

© Redactie 2018
marokko
toerisme
portugezen
nieuwjaarswisseling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?