Salé: Ontmanteling van een mensensmokkelnetwerk

marokko
0
3 dec '18
De autoriteiten hebben het enorm druk met het tegenhouden van illegale migratiepogingen richting Europees grondgebied.

Op basis van nauwkeurige informatie verstrekt door de inlichtingendienst DGST, slaagde politie van Salé er in om op vrijdag- en zaterdagochtend ​​illegale migratiepogingen tegen te houden. Er werd daarbij een mensensmokkelnetwerk ontmanteld.

In een verklaring geeft het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) aan dat acht leden van dit netwerk en 13 migranten uit verschillende steden van Marokko werden gearresteerd. De migranten hadden het netwerk geldbedragen variërend van 15.000 tot 20.000 dirham betaald voor de overtocht naar Europees grondgebied.

Doorzoekingen door de veiligheidsdiensten resulteerden ook in de inbeslagname van vier auto's die werden gebruikt voor het vervoer van migranten van verschillende locaties naar de plaatsen van vertrek van de boten, evenals sommen geld in binnen- en buitenlandse valuta, zwemvesten, mobiele telefoons en 150 liter brandstof.

Deze operatie maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van de veiligheidsdiensten om te strijden tegen criminele netwerken die betrokken zijn bij de organisatie van illegale emigratie en mensenhandel, zei de bron.

© Redactie 2018
marokko
sale
mensensmokkelnetwerk
migranten
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?