Laayoune: Fransman per ongeluk begraven volgens Islamitisch ritueel

marokko
2
3 dec '18
Een enorme administratieve blunder zorgde voor de verwisseling van twee lichamen.

Een Fransman die stierf in Marokko, en die naar zijn geboorteland moest worden gerepatrieerd, werd begraven in Laayoune vanwege een fout van ambtenaren van het mortuarium.

Volgens het dagblad Al Masae waren leden van een Frans gezin, die het lichaam van hun zoon André naar Frankrijk wilden repatriëren, geschokt toen ze de kist openmaakten en het lichaam van een ander ontdekten.

Volgens Al Massae had het mortuarium aan twee lichamen hetzelfde nummer (13) gegeven. Het lichaam van de Fransman werd overgedragen aan een Marokkaans gezin dat een begrafenis organiseerde in een moskee in Laayoune, zonder de identiteit van de overledene te verifiëren. Resultaat: het lichaam van de Fransman werd begraven op de nieuwe begraafplaats Khet Remla.

Deze administratieve fout mobiliseerde alle territoriale ambtenaren, te beginnen met het Openbaar Ministerie, dat de zaak hoog op nam en een onderzoek startte.  De familie van de fransman wacht op de beslissing van het Openbaar Ministerie om te weten of het gerecht hen toestaat om het lichaam van André op te graven.

© Redactie 2018
marokko
laayoune
begrafenis
fransman
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?