Doneeractie: Staaroperaties voor slechtziende ouderen Marokko

marokko
8
3 dec '18
De Amsterdamse arts Abdelali Bentohami zet zich al jaren in om de allerarmsten in Marokko medisch te helpen.

Voor ouderen zijn dat vooral gratis oogoperaties, om te voorkomen dat ze blind worden. 'MAX Maakt Mogelijk' (van Stichting MAX) lanceerde online een doneeractie voor dit prachtige initiatief.

In Marokko zijn naar schatting een miljoen mensen blind als gevolg van slechte hygiëne, eenzijdige voeding en gebrek aan goede medische voorzieningen. In veel gevallen blijken verwaarloosde oogaandoeningen om cataract, oftewel staar te gaan. Een aandoening die redelijk eenvoudig te verhelpen is middels een operatie. Maar daar hebben de ouderen in Marokko het geld niet voor.

De stichting van Abdelali (Santé Pour Tous) opereert, met behulp van artsen uit Nederland, kosteloos patiënten in Marokko die zelf geen operatie kunnen betalen. Dit kan variëren van een hazenlip bij kinderen tot staaroperaties bij ouderen. Het zijn meestal kleine operaties, maar ze maken een levensgroot verschil voor de allerarmsten van Marokko. 'MAX Maakt Mogelijk' wil Abdelali en zijn collega artsen helpen zoveel mogelijk ouderen te helpen met een staaroperatie. Eén staaroperatie kost 200 euro.

Wil jij een steentje bijdragen? Dan kan dit via de doneeractie op MAX Maakt Mogelijk: KLIK HIER, maar dit kan natuurlijk ook direct bij Santé Pour Tous: KLIK HIER.

Bron: MAXmaaktmogelijk.nl

© Redactie 2018
marokko
doneren
staaroperaties
ouderen
maxmaaktmogelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi