Doneeractie: Staaroperaties voor slechtziende ouderen Marokko

algemeen
8
3 dec '18
De Amsterdamse arts Abdelali Bentohami zet zich al jaren in om de allerarmsten in Marokko medisch te helpen.
Voor ouderen zijn dat vooral gratis oogoperaties, om te voorkomen dat ze blind worden. 'MAX Maakt Mogelijk' (van Stichting MAX) lanceerde online een doneeractie voor dit prachtige initiatief.

In Marokko zijn naar schatting een miljoen mensen blind als gevolg van slechte hygiëne, eenzijdige voeding en gebrek aan goede medische voorzieningen. In veel gevallen blijken verwaarloosde oogaandoeningen om cataract, oftewel staar te gaan. Een aandoening die redelijk eenvoudig te verhelpen is middels een operatie. Maar daar hebben de ouderen in Marokko het geld niet voor.

De stichting van Abdelali (Santé Pour Tous) opereert, met behulp van artsen uit Nederland, kosteloos patiënten in Marokko die zelf geen operatie kunnen betalen. Dit kan variëren van een hazenlip bij kinderen tot staaroperaties bij ouderen. Het zijn meestal kleine operaties, maar ze maken een levensgroot verschil voor de allerarmsten van Marokko. 'MAX Maakt Mogelijk' wil Abdelali en zijn collega artsen helpen zoveel mogelijk ouderen te helpen met een staaroperatie. Eén staaroperatie kost 200 euro.

Wil jij een steentje bijdragen? Dan kan dit via de doneeractie op MAX Maakt Mogelijk: KLIK HIER, maar dit kan natuurlijk ook direct bij Santé Pour Tous: KLIK HIER.

Bron: MAXmaaktmogelijk.nl
© Redactie 2018
marokko
doneren
staaroperaties
ouderen
maxmaaktmogelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
douane
veronica inside
botola pro
real madrid
dgsn
mohammed ihattaren
massahysterie
tetouan
daesh
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten