La Provincia: 'Spectaculaire ontwikkeling van Laayoune'

marokko
0
3 dec '18
Het dagblad La Provincia wijdde een uitgebreid artikel aan de 'spectaculaire' ontwikkeling die de stad Laayoune de laatste jaren heeft doorgemaakt.

In een artikel getiteld "Laayoune, tussen gisteren en vandaag", merkt het Spaanse dagblad op dat de infrastructuur en de diensten van de stad een "spectaculaire" ontwikkeling laat zien van Laayoune.

Volgens het dagblad is de ontwikkeling van steden in de Marokkaanse Sahara "de afgelopen 42 jaar merkbaar veranderd", bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

De publicatie merkt op dat het gebrek aan sloppenwijken de trots is van de lokale autoriteiten in Laayoune.  Laayoune werd in 2009 uitgeroepen tot 'stad zonder sloppenwijken'. Door de netheid en groene gebieden, behaalde de stad de tweede plaats in een competitie van Arabische steden georganiseerd in 2013 in Qatar.

Laayoune was de eerste stad in Afrika met een ontziltingsinstallatie voor zeewater en er wordt momenteel gewerkt aan de bouw van de vierde eenheid.

Laayoune heeft 105 openbare scholen en 120 particuliere scholen, naast Spaanse en Franse instellingen, terwijl 6.000 studenten momenteel een beroepsopleiding volgen. De stad heeft een regionaal ziekenhuis "zonder wachtlijst".

Wat de sportfaciliteiten betreft, vermeldt het dagblad dat elke buurt één of twee lokale voetbalvelden heeft en een totaal van 54 kunstgrasvelden, naast een stadion met een capaciteit van 25.000 toeschouwers, zes overdekte sporthallen en evenveel zwembaden.

© Redactie 2018
marokko
laayoune
ontwikkeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?