Ceferin over WK 2030 met Marokko: 'Ben ik geen voorstander van'

sport
4
3 dec '18
Portugal, Marokko en Spanje zien het wel zitten maar van de UEFA hoeft men niets te verwachten, zo liet voorzitter Aleksander Ceferin vandaag doorschemeren.
In het Ierse Dublin bracht de 51-jarige Sloveen de kwestie ter sprake. Waar de drie betreffende landen eerder hun verlangen uitspraken om samen een gooi naar de organisatie van dat toernooi te doen, loopt de voor Spanje en Portugal overkoepelende voetbalbond nu al niet warm voor dat plan. De preses, die wel de kandidatuur van enkele landen uit het Verenigd-Koninkrijk steunt, sprak in deze bewoordingen over dat 'drie landen-bid': ''Ben geen voorstander van een WK waar meerdere continentale voetbalbonden bij betrokken zijn.''

Een flinke streep door de rekening dus voor zowel Spanje, Portugal als Marokko. Daags na de verloren strijd om de organisatie van het WK van 2026 gaf het organiserende comité aan zich kandidaat te stellen voor de hosting van het toernooi van 2030. Zoals het er nu naar uitziet lijkt men dus elders heil te moeten zoeken, enkel op het eigen continent. 

Photocredit: Yahoo Sports DE
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
aleksander ceferin
wk 2030
uefa
portugal
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
politie
palestina
moskee
duitsland
vn
vondeling
om
israel
iran
frankrijk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso