Ouarzazate: Arrestatie van een man met bijna een ton drugs in zijn auto

marokko
1
4 dec '18
De man probeerde te ontsnappen en een agent moest zijn dienswapen gebruiken.

De politie in Ouarzazate arresteerde afgelopen weekend, op basis van nauwkeurige informatie verstrekt door de inlichtingendienst DGST, een persoon die het onderwerp was van een internationaal zoekbevel voor zijn betrokkenheid bij een drugshandelzaak.

De 30-jarige verdachte werd gearresteerd in een SUV met bijna een ton hasj aan boord, in de buurt van de regio Taznakhte, 130 km van Ouarzazate, meldt een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN). In de verklaring staat dat een politieagent zijn dienstwapen gebruikte en waarschuwingsschoten loste voor de arrestatie van deze persoon die probeerde te ontsnappen.

Doorzoeking van het voertuig resulteerde in de inbeslagname van bijna een ton drugs verpakt in 40 zakken, naast een grote som geld en vervalste kentekenplaten, voegt de verklaring toe.

De verdachte werd in politiehechtenis geplaatst ter beschikking van het onderzoek dat wordt uitgevoerd onder toezicht van het bevoegde parket. Er vindt nog nader onderzoek plaats om alle personen die betrokken zijn bij de zaak te identificeren, sluit de verklaring af.

© Redactie 2018
marokko
ouarzazate
drugs
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?