Amrabat over collega-international: 'Hij hoeft toch geen clown te zijn'

sport
4
4 dec '18
De huidige contractspeler van het Saoedische Al-Nasr ageert tegen de kritiek die Hakim Ziyech veelal krijgt, dat hij door zijn hele voorkomen te weinig plezier uitstraalt.
Niet alleen bij Ajax, maar eigenlijk in de hele Eredivisie wordt een speler niet alleen op het voetballende aspect afgerekend. Je moet naast allrounder op jouw positie óók over kwaliteiten beschikken buiten het veld. Een daarvan is het op een correcte wijze te woord staan van de Nederlandse pers die op hun beurt weer de voetballiefhebber informeren. Voormalig speler van onder andere PSV en VVV Venlo Nordin Amrabat stoort zich aan met name dat laatste punt, iets waar zijn medespeler bij #TeamMarokko vaak genoeg op is gewezen. 

''Geloof me, hij heeft juist heel veel humor"
In gesprek met ELF Voetbal laat de Marokkaanse routinier zich uit over deze non-discussie: ''Ik hoor weleens dat mensen zeggen dat hij blijer moet zijn. Hij zou te weinig lachen in interviews bijvoorbeeld. Dan denk ik: hij hoeft toch geen clown te zijn?'' Op een bepaalde manier de media te woord staan, daar is niet iedereen toe verplicht, aldus de 31-jarige international: ''Sommigen voelen de behoefte om de clown uit te hangen voor de camera. Hij niet. Dat is toch zijn goed recht? Daarbij: Hakim lacht genoeg hoor. Geloof me. Hij heeft juist heel veel humor."

Photocredit: ANP
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
nordin amrabat
hakim ziyech
elf voetbal
interview
ajax
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
palestina
politiegeweld
amine radi
can2019
ongeluk
terrorisme
houthi
iran
duitsland
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech