Sahara: Marokkaanse delegatie vliegt morgen naar Genève

marokko
0
4 dec '18
Een Marokkaanse delegatie zal op 5-6 december een bezoek brengen aan Genève om deel te nemen aan het rondetafelgesprek gewijd aan de Sahara-kwestie.

Marokko werd, samen met Algerije, Polisario en Mauritanië , voor dit rondetafelgesprek uitgenodigd door de persoonlijke gezant van de secretaris-generaal van de VN voor de Sahara, Horst Köhler.

"De Marokkaanse delegatie onder leiding van Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken van Internationale Samenwerking, bestaat uit Omar Hilale, permanent vertegenwoordiger van het Koninkrijk Marokko bij de Verenigde Naties in New York, Sidi Hamdi Ould Errachid, hoofd van de regio Laayoune-Sakia El Hamra, Ynja Khattat, hoofd van de regio Dakhla-Oued Eddahab en Fatima Adli, maatschappelijk betrokken bij de regio en lid van de gemeenteraad van Smara", bericht een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bourita gaf eerder al aan dat Marokko niet deel neemt aan het rondetafelgesprek om te onderhandelen. Hij zei dat Marokko de besprekingen van de VN zal bijwonen om zijn voorwaarden te bevestigen, die Marokko's autonomieplan benadrukken als een rechtvaardige oplossing om het conflict te beëindigen.

© Redactie 2018
marokko
sahara
delegatie
rondetafelgesprek
geneve
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?